Een fantastisch Eigentijds Festival 2015!

Het festival zit erop! Tijdens 10 maanden voorbereidingen heb ik , Miedema Communicatie, als onderdeel van de organisatie groep, geweldig veel mensen ontmoet, techniek ingericht, de administratie gevoerd, gefotografeerd en gecommuniceerd via de website, nieuwsbrieven, facebook, het Eigentijds Magazine, online advertenties/advertorials en het programmaboek. Samen met de inzet van vele mensen op ECOlonie, heeft dit geresulteerd in een prachtig festival! Iedereen bedankt voor zijn medewerking en enthousiasme!

Hieronder een fotoreportage:

Zondagochtend opende het Eigentijds Festival met een prachtige openingsceremonie. De bewoners van ECOlonie presenteerden hunzelf en alle projecten, en verwelkomden alle deelnemers in hun cirkel.

Zondagmiddag stond er theater, muziek en de  medicijnwiel legging op het programma.

Maandag gingen de workshops van start; men kon die dag uit meer dan 50 verschillende kiezen! Hier zie je foto’s van Krijgskunst van Jeroen Heindijk, Koken op vuur door Gerard Blacquiere, de Stro-en leem meditatie hut bouw en de workshop Keramiek potten maken door de Kleiacademie.

Alweer een prachtige (dins)dag op het Eigentijds Festival 2015 met hoge temperaturen. Enthousiast gaan de deelnemers op pad om via workshops nieuwe ervaringen, inzichten en vaardigheden op te doen. Zo kan men sieraden maken met Mathea Koning, met Robin Berkelmans contactimprovisatie uitvoeren en met Kirsten Lüpke De kracht van JA leren kennen. Ondertussen kan men nagenieten bij eetcafé De Orangerie, winkelen in ons nieuwe biologische en 2e hands kledingwinkel. Ook de meditatie hut neemt grootse vormen aan!

Als afwisseling op de workshopdagen was er woensdag ruimte voor een variëteit aan lezingen, rondleidingen (biologisch bijen en kippen houden) en markt. Het Repaircafé ging spontaan haren knippen voor het goede doel Amasiko. De dag werd s’avonds afgesloten met een modeshow van kleding van recyclede stoffen, het theaterstuk ‘Laughing your way home’ door Kirsten Lüpke en ter gelegenheid van de volle maan; een Volle Maan Ceremonie.

De gehele week hebben we in de ochtend, al vanaf zonsopkomst, verschillende activiteiten op het programma. De dag begint met de agnihotra ceremonie, vervolgens kan men met chi kung, yoga, dans of spelend wakker worden. Het heilige vuur wordt aangewakkerd en ondersteunt met een vuurmeditatie en mantra zang. En daarna lekker ontbijten bij de Eigentijds Festival keuken!

Hierbij een kleine selectie uit de workshops die donderdag plaatsvonden; het klankschalen concert door Hilda Postema, mozaïeken met natuurlijke materialen, mantra zingen, luisteren naar de oorsprong – Tao en Tiffany glashanger maken.

Het Eigentijds Festival kwam vrijdag 3 juli tot een einde met de sluitingsceremonie waar de stamgroepen in beeld, woorden, muziek of dans hun ervaringen tijdens het festival aan ECOlonie teruggaven. En wat deden zij dat met veel enthousiasme. verdieping en inspiratie! Bekijk hier een selectie van de foto’s.

Nog enkele sfeerfoto’s: