Wordpress Google Analytics Dashboard

Google Analytics Dashboard

Tegenwoordig is het bijna vanzelfsprekend een website te hebben, want online wordt ontzettend veel gezocht naar producten en diensten. Een populaire website module is WordPress, een redelijk makkelijke manier om een website op te zetten, maar vooral om zelf te onderhouden en te updaten.

Wanneer je een website hebt is het ook van belang bij te houden en te analyseren hoeveel bezoekers je hebt, waar deze vandaan komen (niet alleen geografisch, maar vooral ook via welke route op het internet), hoe lang ze op je pagina’s blijven en hoeveel pagina’s ze bekijken.

Dit wordt nog interessanter wanneer je iets verkoopt via je website, wanneer je online adverteert, of bijvoorbeeld online advertenties wilt verkopen. Via plug-ins kun je Google Analytics activeren en op je dashboard de statistieken bekijken.

Wordpress Google Analytics Dashboard
WordPress Google Analytics Dashboard

Met Google Analytics account kun je met de WordPress plug-in Google Analytics (http://wordpress.org/plugins/googleanalytics/) de script toevoegen aan je WordPress pagina’s. Vervolgens installeer je Google Analytics Dashboard for WP (http://deconf.com/google-analytics-dashboard-wordpress/) om de statistieken op je WordPress Dashboard te kunnen bekijken.

Je kunt nu analyseren welke pagina’s verwijzen naar jou website, of campagnes vruchten afwerpen en waar je eventueel verbeteringen  zou kunnen doorvoeren.

Wilt u dit ook op uw eigen bedrijfswebsite, maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Neem contact met ons op, en het is snel geregeld.