Op pad met Freerk Visserman – Fryske Fisker

Freerk Visserman (Heeg) is beroepsvisser op de Friese Boezem. In dit aaneengesloten open stelsel van meren, kanalen en kleinere vaarten in Friesland, gelegen tussen Lemmer en Dokkumer Nieuwe Zijlen, vist hij verantwoord op paling, snoekbaars en wolhandkrab.

Samen met dertien andere binnenvissers van Friesland is hij aangesloten bij de Friese Bond van Binnenvissers. Samen maken zij zich sterk voor duurzaam herstel van de palingstand, een gezonde toekomst van de Friese binnenvisserij en goed natuurbeheer op het water. Onder het merk Fryske Fisker brengen zij verantwoorde verse vis op de markt.

De Fryske Fiskers streven naar duurzaam beheer van de visstand en de palingstand in het bijzonder. In plaats van een maximale vangst staat een optimale vangst voorop. Dat betekent dat rekening wordt gehouden met de draagkracht van het visgebied. De Fryske Fiskers werken toe naar een quotum dat de draagkracht van het visgebied verhoogt en dat door vissers en wetenschappers wordt ondersteund.

Miedema Communicatie ging met hem de meren op en bracht dit ambacht in beeld:

3 gedachten over “Op pad met Freerk Visserman – Fryske Fisker”

  1. Aliette,
    Wat een fantastische reportage en heel verhaal gewoon.
    Ja dit verwacht je niet als iemand gewoon voor de fun aan boord stapt en er later zo’n super verhaal van maakt met schitterende foto’s. Dus tip van mij aan iedereen als je iemand voor de PR nodig hebt neem gewoon contact op met Miedema Communicatie, praat een kwartiertje met haar en voor je het weet heeft ze een fantastisch staaltje werk voor je verricht. geweldig!

  2. Mooi dat dit ambacht in beeld wordt gebracht en op verantwoorde wijze in stand wordt gehouden.

  3. Volledig akkoord met Teade en…wat een mooie plaatjes van Freerk en…wat een krachtig verhaal.

Reacties zijn gesloten.